Kampen

De kampen

De oorsprong en de inspiratie bronnen van de KTIW– groep liggen in de kajottersbeweging en in de KSA.
Onze vormende activiteiten en de fietskampen zijn hiervan een overblijfsel.

De fietskampen

We organiseren vier verschillende 17-daagse kampen :

1. een fietskamp naar Normandië – Lourdes,
2. een fietskamp naar Lake District (UK),
3. en vanaf 2000 een fietskamp naar Italië, n.a.v. het jubileumjaar. We waren één van de weinige groepen uit West-Vlaanderen die aanwezig waren op Tor Vergata waar 2.000.000 jongeren uit de hele wereld een intens en indrukwekkend moment mochten meemaken. Dit jaar werd dit gebeuren zelfs overtroffen in Krakow waar we met zo’n 2.500.000 waren.

4. Het vierde kamp Bretagne werd vervangen door een avontuurlijke reis naar St.-Petersburg (Rusland) en door een paardenkamp in de Karkanosce (Polen). Tot driemaal toe trokken we richting Sint Petersburg onder de deskundige leiding van Sławek, plaatselijke medewerker bij onze organisaties in Polen.

 

Animatie

Op al deze kampen konden en kunnen wij nog steeds proeven van mooie uitgewerkte morgen- en avondwijdingen en op geregelde tijdstippen is er een  eucharistieviering.
Vanaf 2000 wordt dit zelfs via PowerPoint uitgewerkt om deze momenten nog intenser te maken.
Door te klikken op ‘PowerPoint’ en vervolgens op ‘zomerkampen’ kan je een fietskamp bewonderen.

 

Het ontstaan van de tentenkampen en bouwkampen (zie ook ‘Janice’)

De beweging evolueerde en tentenkampen voor de jongste leden en bouworde activiteiten werden eraan toegevoegd, hoewel de fietskampen onze prioriteit blijven  genieten.

Dank zij een toevallige ontmoeting in 2001 met Sławek Ejsymont dat uitmondde in een sterke vriendschapsband, kunnen we - na een eerste poging te hebben ondernomen in 2000 – nog steeds een tentenkamp, een avonturenkamp en een paardenkamp aanbieden.

 

Erkende Poolse en Vlaamse begeleiders bieden naast de dagelijkse kampervaringen een gevarieerd programma aan onze jongste leden:  

  • één dag watersporten waaronder kajakken, zeilen, waterfietsen en uiteraard de speedboot;
  • een driedaagse in het Karkonoski Park op de grens van Tsjechië en Polen;
  • een dag vol avontuur met o.a. veldrijden, zwemmen , sjorren en bergbeklimmen in Karpniki, een kampplaats gelegen in een prachtig berglandschap.
  • een dag rond de avonturen van een stripheld zoals Kuifje , Asterix of Jommeke waaronder een zangavond, een torniernamiddag, een dankviering en een koud buffetje ..
  • een vierdaagse trektocht te paard voor onze  ASPI leden uit het derde jaar

Ons verblijf in Janice wil een combinatie zijn: sport beoefenen, zich wat bekwamen in het Engels, streven naar een dynamische groepsgeest en genieten van cultuur.

Ook van deze kampen is een PowerPoint beschikbaar.

 

De bouwkampen
Tijdens de bouwkampen wordt er 8 uur per dag gewerkt en organiseren we uitstappen naar Krakow, de zoutmijnen van Wieliczka, Birkenau en Auschwitz. Een stadsbezoek behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

logo